Hyvät ilmat

Mariana, Alma, Eliel, Agus, Teemu ja Timo Argentiinassa

sábado, octubre 28, 2006

Pilvinen lauantaiaamu puoli kymmeneltä

Jostain syystä heräsimme kaikki jo ennen kahdeksaa tänään, vaikka yleensä viikonloppuisin koitetaankin vuorotella niin että esim Mariana nousee ensin lasten kanssa ja minä nukun pidempään. Kävimme sitten ulkona aamiaisella -- viereisessä korttelissa Guardia Viejan varrella on taksikuskien suosima kuppila, joka oli muuten ihan OK mutta juuri mitään suolaista aamiaista ei ollut tarjolla :) Täällä on tavallista syödä medialunas tai joitakin muita facturas elikä leivonnaisia aamiaisella maitokahvin kanssa. Silloin tällöin tuo kyllä
menettelee, mutta onneksi Mariana tilaa Hausbrotista ruisleipää kotiinkuljetettuna silloin tällöin ja Cotosta eli paikallisesta Prisman kokoisesta Alepasta saa kaurahiutaleita puuron tekoa varten.

Mutta yksi juttu joka Argentiinassa on ihan loistavaa on se, miten ihmiset suhtautuvat lapsiin. Taas kahvila-aamiaiselle tuleva vanhempi herra jaksoi vaihtaa muutaman sanan sekä Alman että Elielin kanssa ohi mennessään. Tuntuu kuin täällä aikuiset olisivat tottuneita siihen että lapsia on koko ajan ympärillä.

Nyt on pilvistä ja vain 17 astetta lämmintä ja vähän tuulista, eli täkäläisittäin aika karu kevätilma. Ja vielä kun palasimme tornien pihalle jo vähän ennen yhdeksää, oli ihan liian aikaista jotta pihalla olisi ollut yhtään muuta lasta: Lumikintielläkin tuppaa noin aikaisin olemaan pihalla aika hiljaista, mutta täällä jossa päiväkoti aukeaa 8.30 ja illallinen syödään klo 22 aikaan on turha odottaa juuri mitään elämää viikonloppuaamuisin ennen kymmentä.

Täkäläisessä tuttavapiirissämme olemmekin vähän kummia kun haluamme syödä iltaisin jo kahdeksan kieppeillä. Meistä on kuitenkin mukavampi jättää iltapäivän välipala vähän kevyemmäksi sen sijaan että mutustaisimme medialunas tai keksejä tai muuta koko iltapäivän, ja etenkin kun menemme niin aikaisin nukkumaan, on mukava ehtiä sitä ennen vähän sulatella ruokaa.

0 Comments:

Publicar un comentario

Links to this post:

Crear un vínculo

<< Home