Hyvät ilmat

Mariana, Alma, Eliel, Agus, Teemu ja Timo Argentiinassa

lunes, enero 01, 2007

Joulu ja uusi vuosi

Jouluaattoa vietimme sukulaisten luona provinssissa. Ilmeisesti perinteitä kunnioittaen eksyimme matkalla, mutta vahingossa osuimme sitten oikealle kadulle. Perillä odotti noin 30 hengen juhlakansa. Hieman erilaista mihin on Suomessa tottunut.

Ruoka oli hyvää ja sitä oli paljon. Tarjolla oli erilaista pikkupurtavaa ja tietenkin grilliherkkuja. Maksalaatikkoa ei jostain syystä näkynyt. Puoliltaöin kohotimme skumppalasit jonka jälkeen innokas nuoriso patisteli kaikkia tanssimaan patiolla. Isoäitikin pisti lastenlapsiensa kanssa jalalla koreasti vaikka käsi oli kipsissä.


Tapaninpäivänä teimme piknikin läheiseen Parque Centenario -puistoon. Mukava, vast'ikään kunnostettu ja hyvin hoidettu puisto, jossa oli mukava nauttia hienosta säästä kun paikalliset ahersivat töissä. Sympaattiset ankat taapersivat ympäriinsä, osa uteliaina kerjäten ruokaa.


Vuoden viimeisenä työpäivänä toimistoista heitetään paperinpaloja kaduille. Kai siinä symbolisesti siivotaan työpöytä tulevan vuoden tehtäviä varten. Keskustan kaduilla oli sitten melkoinen siivo. Minun mielestä olisi kyllä paljon omaperäisempää jos yhtenä päivänä vuodessa ihmiset eivät heittäisi roskia maahan. Buenos Aires ei taida olla kovin korkealla kilvassa maailman siisteimmästä pääkaupungista.

Uusi vuosi otettiin vastaan pienemmällä porukalla Agusin vanhempien luona. Aatto oli lämmin läpi yön. Puolet porukasta ei halunnut syödä parvekkeella koska vielä kello 10 jälkeenkin oli liian kuuma. Lämpötilaeroa oli yli 60 astetta muutaman vuoden takaiseen uuteen vuoteen Forssassa. Aika erilaiset ongelmat.

Jälleen klo 12 oli shampanjan aika. Parvekkeelta näimme ilotulitteita ja hienoja "kuumailmapalloja" (iso paperipallo jonka sisällä palaa alkoholilla kasteltu puuvillatuppo tms.). Paukuttelua jatkui pitkälle aamuyöhön. Myös muutama ambulanssi tuntui ujeltavan. Eli varsin samanlaista kuin pohjolassa.

Helleaalto jatkuu. Sopii minulle. :)

Hyvää uutta vuotta! ¡Feliz año nuevo!

0 Comments:

Publicar un comentario

Links to this post:

Crear un vínculo

<< Home